Hästdoktor av bästa sort!

Ja hur gick det då?
 
Min prins, min vita juvel, har jätteont i sin rygg. Från att ha gått med fel sadel  i många år så har han ärr i muskulaturen, dock var väl inte det det stora bekymret. Det största var länden. Sned och med låsningar lite överallt och en inflammation på detta, känns inte så skoj. Inte konstigt att jag känt att han har något "fel" och att han inte gått som han brukar.
 
Min teori om att betäckningen av Tyra fixade detta bekymmer var rätt, eller troligtvis rätt iaf. Nu har han fått vila inne och torkat upp med fleecetäcke och vi har varit på en kortare promenad innan han fick gå ut i hagen igen. Täcke ska han ha i två veckor för att inte ryggen ska bli kall. Kändes konstigt att täcka honom faktiskt, nu  när han börjat bygga på sig pälsen :/ men varmt och skönt blir det iaf för min juvels rygg.
 
Nu blir det 3 dagars vila med promenader och sedan 7 dagar på skritt turer i skogen, klättra och gå på "icke" stigar utan rätt in i skogen för att aktivera hela kroppen. Men jag tackar gudarna för vår hage där han också får tänka innan han sätter ner sina hovar och verkligen röra hela kroppen. Nå hoppas bara jakten slutar snart!!!
 
Om 1 månad kommer hon igen, världens bästa hästdoktor, då skall atlaskotan kollas och för att göra det så måste han sederas eftersom han har så fruktansvärt ont. Tur i oturen då... för då får jag äntligen henne till att kolla tänderna på honom, och inte bara tänderna, utan hela munnen för han har ju alltid varit strulig med munnen, även om det är mindre idag än förr. . 
 
Jag gillar verkligen människor som förklarar tydligt när de undersöker.
 
Nå nytt blire att vila lite!