Onsdag 7/7 2010

Jisses vad jag suger på att blogga om viktiga saker som ridning etc. Tänkte att jag skulle dra iväg ett litet inlägg om hur det går för prins Emil på sommarbetet och med ridningen.
Det finns ju några Pulingbor som är intresserade av att läsa om just det =)!

Emil har nu stått i några veckor på bete och det är otroligt skönt att ha honom nära. Lite pirrigt har det dock varit att rida ut då man måste rida igenom villa kvarter med gräsklippare och trimmers överallt. Emil har ju lätt för att bli stressad i nya miljöer. Eller hade kanske jag ska säga! Nu är han lugnet själv och att det körs gräsklippare och moppar bekommer han inte. Inte heller att rida efter nya vägar, gågator, småstigar etc berör honom inte.

Har varit ett par svängar upp till Heden och det enda som irriterat honom där är myggen som är otroligt irriterande. Men det var bara första gången han var irriterad. Andra gången vi red upp i skogen så sprayade jag både honom och mig själv så myggen undvek oss yeey =)!

I måndags hade jag kraftiga Emil abstinens då jag inte varit till prinsen på hela helgen. Jag drog till hagen och ropade på prinsen som kom i full galopp till mig. Tog av honom flughuvan och skulle precis sätta på honom grimman då han fick för sig att busa och vända om i galopp och drog upp till Tyra som höll på att bli sadlad. Att krusa min häst och gå och hämta honom existerar INTE i min värld så jag sa bara HEJDÅ och så gick jag. Prinsen höjde huvudet och tittade efter mig mellan buskarna men stod kvar. Busvisslade lite och ropade igen och då kom han den lilla busen och ställde sig snällt vid den fina uppbindningsbocken som darling gjort. 

Mathilda och Tyra följde med oss ut och det är så roligt med sällskap. Trist att oftast rida ensam så jag glädjs åt de gånger vi kan rida samtidigt. Nåja vi red efter blötmyran, runt byn, in mot stråkanäs (där björnhonan och ungarna håller till) och sedan genade vi genom skolan hem. Tyra bestämde sig för att lägga en hög där i gräset vid skolan så när vi var färdiga med pållarna drog jag och darling dit och skottade upp skiten. Vill ju verkligen inte att någon skall börja klaga så vi inte kan rida runt byn fler gånger.

Tisdag till fredag har Carro prinsen så på lördag efter kursen så kommer jag ha ännu kraftigare abstinensbesvär och kommer nog också vara taggad till 1000 eftersom kursen jag skall på är med Ewa Jälmbrandt. Ska bli så ruggit skoj.

Ha en underbar dag i regnet alla.