Din kärlek till världen är en återspegling av kärleken till dig själv - Nisargadatta Maharaj

Livet...... är det rosaskimrande och alltid friktionsfritt? 
 
Nej, den nakna sanningen är att man genom livet verkligen stöter på sådant som man måste ta i tu med. Man kan dock välja att se det som en utmaning eller som en motgång i livet. 
 
Jag väljer alltför ofta att välja att se på motgångar i livet som något som skall lära mig något, kanske något mer om mig själv, för att jag skall kunna vara ärlig med vem jag är. Det blev lite knepigt men ja, du kanske förstår eller så inte. 
 
Jag har några saker som jag har väldigt svårt att hantera. Och just därför så möter jag sådana utmaningar mest hela tiden. Vad det handlar om? Ja så enkelt som att jag har jättesvårt att hantera människor som säger att dom är ärliga, vill ha högt till tak, men i själva verket så visar det sig vara så att de inte har insikt eller förståelse för vad högt till tak och ärlighet är. Kanske om det rör dem själv men inte när det rör människor de möter.
 
En annan sak är de människor som säger sig vara någon som är i balans, men i själva verket inte alls är färdig med sin identitet trots att hen har uppnått mogen ålder. Jag menar, varför säga en sak och egentligen mena något annat....? Jag blir inte klok på detta och NEJ jag speglar inte mig själv för jag har landat med vem jag är och är inte det minsta osäker på min identitet. Många gånger brukar det faktiskt vara så att något man stör sig på hos andra är för att det speglar brister hos en själv. Brister, ja det har jag massor, sådana som att möta oärliga människor. Jag har brister i att möta människor som ena stunden säger en sak men sedan vänder kappan efter hur vinden blåser och säger något helt annat. Och tillrågapåallt så är dom inte ens medvetna att mottageren reflekterar över detta och faktiskt märker hur det svänger. 
 
Nåja, det var bara en fundering så här en söndagkväll. En söndag som gått i lugnets tecken. Vaknade bakis, trots att jag inte druckit en enda droppe alkohol. Var nog tröttheten som gjorde att den känslan infann sig. Hästarna har fått vila och det har varit riktigt skönt att slappa framför soffan och glo film precis hela dagen, förrutom 1 timme som ägnades åt att spela Guitarr Hero :p 
 
I morgon ska jag allt ta och fixa med pojkarna, sedan rida lite. Plugga Socpedd och Psykiatri och planera för mellandotterns födelsedag. Ja jisses, hon fyller 16 år på bara ett par dagar. Liten blir större! 
 
Nu ska jag ta och grotta ner mig i sängen, fortsätta se lite film och förhoppningsvis sova en stund. 
 
Godnatt :D!