Nya dojjor!

Skönt med ledighet och även hästarna har fått vila ett tag. På tok för varmt att motionera öht. Men igår kom hovis hit och fixade till fötterna på båda pojkarna. Så idag efter min promenad runt byn, stod dom där vid grinden och väntade på att få göra något. Då vi måste träna rygg och böjning så tog jag ut på kapson. Han lyssnar bra på rösten och vi övade att skritta lång låg och sedan travövergångar. Han ser ut som att han rör sig mer avslappnat nu även på volt. Han spänner liksom inte ihop sig och skjuter iväg okontrollerat.
 
Som belöning när han var uppvärmd fick han trava över bommarna :D!
 
Föresten så har han bett överallt, skapet, ganaschen och i öronen, så jag har smort med flugkräm flera dagar. Alltså smort in så det mjukas upp så kanske skorporna trillar av sig själv. Tog spensalvan idag till skapet för den var klockren på mina hårda fötter, så hoppas den funkar på Faxe.
 
Lite nya grejor som inhandlats:
 
Back on track, nackskydd för grimma. Ska bli spännande att prova.
 
Akademiskt bett från Markus Holst. Ett lättare bett som kan ridas med dubbla tyglar utan kapson.
Anatomiskt nackskydd, för att se om det avlastar lite. Mina träns är ju rätt tunna i nackstyckena men jag vill ändå ha dom just för att dom är så snygga. Hoppas detta blir bra ;)
 
Renässansbettet från Markus Holst. Det snyggaste bettet som finns om du frågar mig ;)
 
Ett kombiträns från Taur.se. Med kapson! Träns, ja jag skulle nog kunna ha hur många som helst. Men jag måste begränsa mig lite iaf.
Sedan så funderar jag på det här med Glucosamin. Är det någon som testat detta till häst och vad har ni för erfarenheter?
 
Nu måste jag hoppa i duschen. Det kommer middagsgäster i em.
 
Tjoflöjt!
 
Kategori: Dagbok Taggar: taur.se, träns, backontrack, glucosamin, skuggfaxe, markusholst,