Kurs i AR för Maria Ullerud!

I sommar har hästarna fått vila sig i form. Vi har mest hållt oss på ridbanan då björnarna har härjat i våra skogar. Efter att Anna Semren var hit  början av augusti så har vi vilat och masserat. Endast ett uppsuttet pass och sedan lite tömkörning. 
 
Därför så var jag påväg att strunta i kursen som var i helgen, men jag är jätteglad att v for. Jag har övervunnit flera rädslor i helgen och faktiskt lastat mina hästar själv, in och ut ur transporten. Sedan har jag kört dem till Shetts och Co, tur och retur bägge dagarna.
 
Att våga rida kurs med helt okända människor för en okänd instruktör är också väldigt skrämmande. Men mina erfarenheter efter denna helg gör att jag kommer att våga fler gånger. 
 
Pass 1:
 
Arbete vid hand med kapson. Hitta böjning och lång låg. Gick skitbra. Provade även slutan i bägge varven vid hand och ja, det gick också skitbra. Maria trodde att vi arbetat vid hand tidgare, men inte på detta sätt. Stolt som en tupp över min fina Faxe.
 
 
På lunchen fick lilla Bon träna han också. Vi löslongerade, tränade inkallning, tränade piruetten och provade även slutan vid hand. Måste ta tag i honom också. Han är ju en naturbegåvning <3
 
Pass 2: 
Uppsuttet och arbete i skritt. Hitta lång och låg och fokus på böjningen. Roligt när man får så mycket beröm, både själv och hästen. 
 
Pass 3:
Arbete vid hand först. Fick öva på att gå brevid Faxe som travar. Att också ta hjälp av pisken för att nå fram till bla ökat eller minskat tempo. Fatta, jag kunde gå brevid Faxen som travade. WOW!!!! 
 
Sedan blev det uppsuttet. Först skritt och hitta formen. Efter att ha arbetat honom vid hand innan så kändes han väldigt lösgjord nästan direkt. Fick trava en hel del och rida både en åttavolt och en stor volt. Vilken skillnad i hästen när jag vågade rida honom och faktiskt sitta ner på röven.
Filmen visar min framåtlutande sits men bitvis också när jag får ner röven, då ser man att bakbenen kommer under honom. 
 
Jag är så otroligt stolt över vad vi åstadkommit jag och min drömponny <3
 
 
 
 
 
Nu dags att öppna skolböckerna, sedan off iväg på jobb.
 
See u!